Tapas se smaženými sépiemi

14 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
17 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Malé kousky mražené sépie omyjeme. Masitou červenou a žlutou papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Petrželku kudrnku omyjeme, drobné lístky otrháme a odložíme na ozdobu. Oloupaný česnek drobně pokrájíme. Limetku omyjeme a nakrájíme na tenké měsíčky.
  • 2
    V pánvi si rozpustíme máslo a když je dostatečně rozpálené, kousky sépií orestujeme z každé strany dozlatova. Restujeme 1 -1,5 minuty z každé strany. Sépie osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, přimícháme česnek, papriku a společně restujeme další minutu.
  • 3
    Restované sépie podle chuti pokapeme citronovou šťávou, ozdobně je poklademe na mísu s nakrájenou limetkou, ozdobíme petrželkou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.