Tapas se smaženými sépiemi
14 min.
Ingredience
- 320gramůSépie
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 2lžícePetržel kudrnka
- 4stroužkyČesnek
- 2kusyLimetka
- 1lžičkaSůl
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 4lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
17 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Malé kousky mražené sépie omyjeme. Masitou červenou a žlutou papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Petrželku kudrnku omyjeme, drobné lístky otrháme a odložíme na ozdobu. Oloupaný česnek drobně pokrájíme. Limetku omyjeme a nakrájíme na tenké měsíčky.
- 2V pánvi si rozpustíme máslo a když je dostatečně rozpálené, kousky sépií orestujeme z každé strany dozlatova. Restujeme 1 -1,5 minuty z každé strany. Sépie osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, přimícháme česnek, papriku a společně restujeme další minutu.
- 3Restované sépie podle chuti pokapeme citronovou šťávou, ozdobně je poklademe na mísu s nakrájenou limetkou, ozdobíme petrželkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.