Tarator s vinným octem
15 min.
Ingredience
- 1kusOkurka salátová
- 200gramůJogurt bílý
- 2lžíceOcet vinný červený
- 2lžíceKopr čerstvý
- 4stroužkyČesnek
- 50mililitrůOlej olivový extra panenský
- 50gramůOřechy vlašské
- 2lžíceVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
502 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
45 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Omytou salátovou okurku nakrájíme na plátky a smícháme v míse s prolisovaným česnekem, nasekanými ořechy a nasekaným koprem. Zalijeme jogurtem rozmíchaným s trochou vody. Polévku dochutíme červeným vinným octem, olivovým olejem a solí. Podáváme dobře vychlazenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.