Tarhoňa s bramborami

35 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
4956 kcal
Bílkoviny
120 g
Tuky
129 g
Sacharidy
759 g
Vláknina
127 g
Cukr
439 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájenou slaninu vyškvaříme, škvarky oddělíme a na tuku opečeme cibuli nasekanou nadrobno. Přidáme na kostičky nakrájené oloupané brambory, chvíli opékáme, potom zalijeme horkou vodou, osolíme a zakryté pozvolna dusíme asi 10 minut, až jsou brambory poloměkké. Přidáme tarhoňu a společně dodusíme ještě 5 minut.
  • 2
    Hotový pokrm dochutíme, vmícháme nasekanou petrželku a podáváme posypané škvarečky ze slaniny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 12. 3. 2016
Tarhoňa s bramborami
Já bych spíš než brambory opekla tu tarhoňu, vždycky ji opékám před dušením, má mnohem lepší chuť.
Anonymní uživatel
so 12. 3. 2016
Tarhoňa s bramborami
Tarhoňa se vaří jako ostatní těstoviny ve větším množství vody a následně se scedí. Vaří se 7 - 9 minut. Takže už z toho vyplývá, že jsem se s přípravou natrápila. Slaniny bohatě stačí poloviční množství, soli doporučuji dát dle potřeby, slanina je taky slaná. Tarhoňu jsem přidala do brambor dříve než po 10 minutách a dusila jsem ji ještě asi 8 minut a pak jsem ještě vše nechala v hrnci "dojít" . Musela jsem po částech dolévat docela dost vařící vody, v receptu je psáno málo. Jídlo jsem musela často opatrně promíchávat, tarhoňa byla slizká. Nevím, proč se mají v receptu opékat brambory, jaký to má smysl. Více už opakovat nebudu, pokud tohle jídlo, tak tarhoňu uvařit zvlášť, brambory taky a pak vše scmíchat dohromady. Jinak tuhle přípravu si dovedu představit třeba s kuskusem, ten by se nemusel ani vařit. Palec nahoru dát nemůžu😬