Tartiflette - brambory po francouzsku
65 min.
Ingredience
- Na dochucení
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- Vařené brambory
- 1kilogramBrambory
- 2lžičkySůl
- 1,5litryVoda pitná
- 260gramůAnglická slanina
- 350gramůPresident Camembert linea
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2špetkyPepř 4 barev
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
727 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
52 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Dobře omyté brambory uvaříme ve slupce. Vaříme je 12 - 15 minut v osolené vodě (1.5 lžičky). Troubu předehřejeme na 200°C. Uvařené brambory slijeme, necháme je mírně vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky silné do 1cm.
- 2Plátky kvalitní anglické slaniny nakrájíme na nudličky široké asi 0.5-0.7cm. Sýr camembert nakrájíme na plátky.
- 3Zapékací mísu vytřeme máslem, celé dno i boky mísy pokryjeme plátky brambor, osolíme je a ochutíme pepřem. Poté brambory pokryjeme anglickou slaninou a nakonec povrch pokryjeme nakrájeným sýrem. Sýr ještě ochutíme dvěma špetkami soli a pepřem.
- 4Zapékací mísu položíme na nejvyšší příčku v troubě. Brambory pečeme dozlatova. Podáváme je hned horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.