Tartiflette - brambory po francouzsku

65 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
727 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
52 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Vápník
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře omyté brambory uvaříme ve slupce. Vaříme je 12 - 15 minut v osolené vodě (1.5 lžičky). Troubu předehřejeme na 200°C. Uvařené brambory slijeme, necháme je mírně vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky silné do 1cm.
  • 2
    Plátky kvalitní anglické slaniny nakrájíme na nudličky široké asi 0.5-0.7cm. Sýr camembert nakrájíme na plátky.
  • 3
    Zapékací mísu vytřeme máslem, celé dno i boky mísy pokryjeme plátky brambor, osolíme je a ochutíme pepřem. Poté brambory pokryjeme anglickou slaninou a nakonec povrch pokryjeme nakrájeným sýrem. Sýr ještě ochutíme dvěma špetkami soli a pepřem.
  • 4
    Zapékací mísu položíme na nejvyšší příčku v troubě. Brambory pečeme dozlatova. Podáváme je hned horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.