Tartlety s uzeným pstruhem
60 min.
Ingredience
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 75gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- náplň
- 115gramůZakysaná smetana
- 1špetkaCitronová kůra
- 1lžičkaKapary
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 200gramůPstruh uzený
- 2lžíceKopr čerstvý
- 1lžičkaKřen smetanový
- 0,5lžičkaCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
21 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
737 mg
Cukr
866 mg
Postup přípravy
- 1V robotu zpracujeme mouku, máslo a špetku soli na drobenku. Přidáme vejce a zpracováváme dál až vznikne propojené těsto.
- 2Těsto rozdělíme na 6 dílů a rozválíme na placky. Vyložíme jimi kulaté formičky o průměru 10cm. Na těsto položíme kolečka pečicího papíru, zatížíme fazolemi a vložíme na 30 minut do chladničky.
- 3Korpusy pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 10 minut, potom papír s fazolemi odstraníme a pečeme ještě 5 minut.
- 4V míse smícháme zakysanou smetanu s křenem, citronovou šťávou, kůrou a kapary. Vmícháme žloutky, na lupínky rozebraného pstruha a nasekaný kopr. Náplň osolíme a opepříme.
- 5Korpusy naplníme připravenou směsí a tartlety pečeme ještě 10-15 minut. Po upečení necháme chvíli ve formičkách, vyjmeme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.