Taštičky plněné dušeným zelím
120 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 100gramůMáslo čerstvé
- 30gramůDroždí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
- 500gramůZelí hlávkové bílé
- 120mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 15gramůTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
829 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
36 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Zelí rozpůlíme, odřízneme košťál a zbytek nakrájíme na nudličky.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme zelí, osolíme, opepříme, přidáme trošku cukru a podusíme, přilijeme smetanu a dusíme přibližně 10 minut. Odstavíme a necháme zatím stranou.
- 3Do mísy nasypeme mouku, rozdrobené droždí, přidáme žloutky, dvě lžíce másla, přilijeme mléko a vypracujeme hladké těsto. Necháme vykynout asi půl hodiny až 40 minut.
- 4Těsto vyválíme na tenký plát, ze kterého vykrajujeme kolečka, doprostřed každého položíme zelnou náplň, těsto překlopíme, okraje spojíme a přimáčkneme, aby vznikly taštičky. Necháme je ještě pár minut kynout, potom je vyskládáme do tukem vymazaného pekáčku, potřeme rozkvedlaným vejcem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova asi 25 minut.
- 5Taštičky rozdělíme na talíře a ještě teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.