Taštičky plněné krabím masem
175 min.
Ingredience
- 1stroužekČesnek
- 7kusůCibulka jarní
- 2lžičkyZázvor celý
- 700gramůRajčata
- 1lžíceOcet vinný
- 1lžíceOlej olivový
- 0,25lžičkaChilli omáčka
- 350gramůKrab
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
9 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme těsto z mouky, špetky soli, dvou rozšlehaných vajec a lžíce oleje. Vypracujeme hladké těsto jako na nudle, přikryjeme a necháme zhruba půl hodiny odpočinout.
- 2Šest cibulek rozdělíme na zelenou a bílou část. Zelenou část nakrájíme na tenká kolečka, smícháme s vařeným krabím masem, zázvorem nakrájeným na drobné kostičky a chilli omáčkou. Směs pod fólií dáme do chladničky.
- 3Rajčata zbavíme slupky a semen, nakrájíme a rozmixujeme. Česnek posekáme na drobné kousky, bílé části cibulek nakrájíme na plátky.
- 4V hrnci zhruba deset minut vaříme rajčatové pyré s česnekem, cibulkou a octem. Poté směs odložíme.
- 5Odpočinuté těsto rozdělíme na polovinu a na pomoučeném vále je rozválíme na tenké placky. Na jednu placku lžičkou klademe v řadách s 4 centimetrovými mezerami krabí náplň. Mezery potřeme rozšlehaným vejcem. Na placku s náplní položíme druhou a kolem náplně pevně přitlačíme, aby se těsta spojila. Poté rádýlkem těsto rozkrájíme na čtverečky a na pomoučeném vále necháme pod utěrkou asi hodinu odpočinout.
- 6Ravioli vaříme ve vroucí osolené vodě asi pět minut. Poté je necháme řádně okapat a vsypeme do vyhřáté mísy. Do omáčky vmícháme smetanu a podle chuti osolíme. Poté omáčkou přelijeme ravioli, ozdobíme jednou pokrájenou cibulkou a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.