Taštičky plněné kysaným zelím
85 min.
Ingredience
- 400gramůMouka pšeničná hrubá
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kusVejce slepičí
- 150mililitrůVoda pitná
- 200gramůSlanina vepřová
- 200gramůZelí kysané
- 80gramůCibule
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 60gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
788 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
42 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kysané zelí scedíme, trochu pokrájíme, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na malé kostičky.
- 2V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme zelí, osolíme, opepříme a podusíme asi 10 minut.
- 3Do mísy nasypeme mouku, přidáme žloutek, celé vejce, trochu vlažné vody a vypracujeme hladké těsto. Necháme asi 20 minut odležet.
- 4Vyválíme ho na tenký plát, ze kterého vykrajujeme kolečka, doprostřed koleček položíme zelí, těsto překlopíme a okraj zmáčkneme a zpevníme. Taštičky vhodíme do vroucí osolené vody a povaříme 10 minut. Scedíme je, rozdělíme na talíře, polijeme rozškvařenou slaninou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.