Taštičky s anglickou slaninou
45 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 25gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 2lžičkyCukr krupice
- 150mililitrůMléko polotučné
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kusVejce slepičí
- Náplň
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 250gramůAnglická slanina
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
23 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
870 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme hladkou mouku, přidáme špetku soli, cukr, uprostřed utvoříme důlek, do něj rozdrobíme droždí, zalijeme troškou vlažného mléka a necháme vzejít kvásek.
- 2Přidáme rozpuštěné máslo, žloutek, vypracujeme hladké těsto. Mísu zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vykynout.
- 3V pánvi rozpálíme olej, osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli, pak přidáme obdobně na kostičky pokrájenou anglickou slaninu a restujeme dalších 5 minut. Nakonec osolíme, opepříme.
- 4Po vykynutí těsto přendáme na pomoučněný vál, vyválíme placku a pomocí skleničky vykrajujeme kolečka. Na ně klademe pomocí lžičky směs ze slaniny, okraje navlhčíme, slepíme do taštičky. Spoje stlačíme pomocí vidličky a klademe na plech, vyložený pečicím papírem.
- 5Nakonec taštičky potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia a pečeme přibližně 10 minut. Po upečení ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.