Taštičky s kořeněným masem v ostré omáčce

52 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
22 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
795 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse připravíme masovou směs. Mleté maso promícháme s drobně pokrájenou cibulí, hrubě nastrouhaným syrovým celerem a ostatními přísadami. Směs necháme pod fólií vychladit.
  • 2
    Omáčku připravíme rozšleháním oleje, sójové omáčky, koření, vývaru, octa, soli a utřeného česneku.
  • 3
    Na válu vypracujeme hladké těsto z mouky a vody. Z těsta vyválíme placku o síle cca 1,5 mm a vykrájíme z ní kolečka. Na každé kolečko položíme lžičku masové náplně, kolečko přeložíme a okraje pevně stiskneme.
  • 4
    Taštičky vkládáme do vroucí vody, na mírném plameni vaříme cca 12 minut. Uvařené taštičky vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme okapat a vložíme do servírovací mísy. Aby se taštičky neslepily, zakapeme je rozpuštěným sádlem.
  • 5
    Horké taštičky podáváme s připravenou omáčkou, ve které je namáčíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.