Taštičky s kořeněným masem v ostré omáčce
52 min.
Ingredience
- 400gramůHovězí maso mleté
- 1kusCibule
- 1,5lžíceVíno bílé
- 60gramůCeler bulvový
- 3lžíceSójová omáčka
- 1lžičkaSolamyl
- 100litrůVoda pitná
- 60gramůSádlo vepřové škvařené
- 0,25lžičkaZázvor mletý
- 0,25lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPaprika mletá pálivá
- Na omáčku
- 3lžíceSójová omáčka
- 1,5lžičkyOlej rostlinný
- 3lžíceHovězí vývar základní
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaOcet vinný
- 0,25špetkaZázvor mletý
- 0,25lžičkaPaprika mletá pálivá
- Na těsto
- 400gramůMouka pšeničná hladká
- 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
22 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
795 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V míse připravíme masovou směs. Mleté maso promícháme s drobně pokrájenou cibulí, hrubě nastrouhaným syrovým celerem a ostatními přísadami. Směs necháme pod fólií vychladit.
- 2Omáčku připravíme rozšleháním oleje, sójové omáčky, koření, vývaru, octa, soli a utřeného česneku.
- 3Na válu vypracujeme hladké těsto z mouky a vody. Z těsta vyválíme placku o síle cca 1,5 mm a vykrájíme z ní kolečka. Na každé kolečko položíme lžičku masové náplně, kolečko přeložíme a okraje pevně stiskneme.
- 4Taštičky vkládáme do vroucí vody, na mírném plameni vaříme cca 12 minut. Uvařené taštičky vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme okapat a vložíme do servírovací mísy. Aby se taštičky neslepily, zakapeme je rozpuštěným sádlem.
- 5Horké taštičky podáváme s připravenou omáčkou, ve které je namáčíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.