Taštičky s rybí nádivkou
45 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMáslo čerstvé
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1špetkaPepř cayenský
- 25mililitrůVíno bílé
- 50mililitrůVoda pitná
- 30gramůOlej olivový
- 120gramůCibule
- 150gramůPaprika červená
- 150gramůFilé rybí
- 150gramůUzené maso vařené
- 15gramůMouka polohrubá
- 50mililitrůMléko polotučné
- 30gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
38 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme mouku, špetku soli, promícháme, přidáme měkké máslo, přilijeme vodu, víno a vypracujeme hladké těsto. Vložíme do lednice a necháme půl hodiny odležet. Z těsta vyválíme plát, ze kterého vykrojíme 6 čtverců.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, papriku bez jádřince nakrájíme na proužky, uzené maso na kostičky. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přisypeme cibuli, papriku a osmahneme. Přidáme filé, podlijeme mlékem a dusíme, až se rybí maso začne rozpadat. Přisypeme uzené maso, prohřejeme, osolíme, opepříme, přidáme špetku cayenského pepře, zaprášíme polohrubou moukou, krátce podusíme a odstavíme. Rybí nádivku naneseme na čtverce z těsta, okraje přehneme přes sebe a vytvarujeme taštičky. Smažíme na slunečnicovém oleji z obou stran dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.