Taštičky s třemi druhy sýra
35 min.
Ingredience
- 1lžíceŘeřicha
- 1lžícePetržel - nať
- 2kusyŠalotka
- 50gramůSýr Niva (Rokfór)
- 100gramůSýr Lučina - termizovaný
- 100gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 2lžíceSmetana 16% (pochoutková)
- 2špetkyPepř citronový
- 2špetkySůl
- 250gramůListové těsto
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůAnglická slanina
- 0,5lžíceMáta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
686 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
46 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
999 mg
Cukr
175 mg
Postup přípravy
- 1Omyjeme řeřichu, petrželku a citrónovou mátu. Bylinky pokrájíme nadrobno. Očistíme šalotku a nakrájíme ji na malé kostičky. Bylinky se šalotkou dáme do mísy. Přidáme k nim nastrouhaný sýr Nivu, sýr Lučinu (žervé) a nastrouhaný tvrdý ovčí sýr. Vše promícháme se zakysanou smetanou, dochutíme pepřem a solí.
- 2Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát (čtverec) o síle 2-3 mm. Nakrájíme ho na čtverce přibližně 15 x 15 cm. Na každý čtvereček položíme do středu lžíci sýrové náplně. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem, spojíme dva protilehlé rohy a okraje k sobě dobře přitiskneme. Taštičky potřeme zbytkem vajíčka. Na každou položíme plátek anglické slaniny, taštičky dáme na plech vyložený pečicím papírem, plech vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme přibližně 15 minut dozlatova. Taštičky podáváme teplé nebo studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.