Taštičky z listového těsta se žampiony a sýrem
45 min.
Ingredience
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 500gramůListové těsto
- 1kusVejce slepičí
- 1,5lžičkyKmín celý
- Náplň
- 2špetkyPepř černý mletý
- 50gramůGouda
- 60gramůSýr Eidam cihla 30%
- 180gramůSýr Lučina - termizovaný
- 0,3decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyCibulka jarní
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2špetkySůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
42 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
749 mg
Postup přípravy
- 1Do misky dáme nastrouhaný sýr Goudu, nastrouhaný sýr Eidam a sýr Lučinu. Sýry vyšleháme s 0.5 dl smetany. Omyjeme a na tenká kolečka nakrájíme jarní cibulku. Očištěné a omyté žampiony osušíme a pokrájíme na plátky.
- 2V pánvi si na rozpuštěném másle zpěníme dozlatova jarní cibuli. Pak k ní přidáme žampiony a restujeme je dozlatova 1-2 minuty. Ochutíme je solí a pepřem. Promícháme a směs necháme vychladnout. Žampiony s cibulkou přimícháme k sýrovému krému.
- 3Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na plát silný 0.5 cm. Nakrájíme ho na čtverce přibližně 13 x 13 cm. Do středu čtverců naneseme 2 lžíce sýrové náplně. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem. Jeden roh čtverce přeložíme k protilehlému rohu, okraje k sobě dobře přitiskneme a dozdobíme přitisknutím vidličky. Takto připravíme všechny taštičky. Dáme je na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme je zbývajícím vajíčkem, posypeme kmínem a dáme do předem vyhřáté trouby na 190°C péct. Pečeme je přibližně 20 minut dozlatova.
- 4Podáváme je teplé i vychladlé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.