Tatarská basturma
25 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí svíčková
- 3kusyCibule
- 20lžicOcet vinný
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 4kusyRajčata
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
29 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou hovězí svíčkovou nakrájíme na dílky po 40-50 g a drobně nakrájíme 1 cibuli.
- 2Kostky masa s cibulí vložíme do porcelánové mísy, osolíme, opepříme, zalijeme vinným octem, promícháme a zakryté postavíme na 3 hodiny do chladničky, aby se maso rozleželo.
- 3Potom připravené kousky masa napícháme na rožeň a na grilu opékáme 8-10 minut.
- 4Upečenou basturmu přendáme na nahřáté talíře, podle chuti přisolíme, připepříme a obložíme čtvrtkami rajčat a plátky cibule a citronu.
- 5Podáváme s pečivem nebo černým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.