Tatarská basturma

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
29 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou hovězí svíčkovou nakrájíme na dílky po 40-50 g a drobně nakrájíme 1 cibuli.
  • 2
    Kostky masa s cibulí vložíme do porcelánové mísy, osolíme, opepříme, zalijeme vinným octem, promícháme a zakryté postavíme na 3 hodiny do chladničky, aby se maso rozleželo.
  • 3
    Potom připravené kousky masa napícháme na rožeň a na grilu opékáme 8-10 minut.
  • 4
    Upečenou basturmu přendáme na nahřáté talíře, podle chuti přisolíme, připepříme a obložíme čtvrtkami rajčat a plátky cibule a citronu.
  • 5
    Podáváme s pečivem nebo černým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.