Tatarské azu s citrónovou šťávou
30 min.

Ingredience
- 500gramůHovězí maso zadní
- 2kusyCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusFeferony
- 70mililitrůOlej slunečnicový
- 3gramyBobkový list
- 4decilitryVoda pitná
- 3lžíceKečup
- 3kusyOkurky nakládané
- 2mililitryCitrónová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
19 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, rozkrájíme na tenké proužky a opečeme na rozpáleném oleji. Přidáme na slabá kolečka pokrájenou cibuli, smažíme vše do změknutí cibule. Posypeme moukou, osolíme, opepříme, vložíme drobně krájenou feferonku. Chvilku smažíme a zalijeme vodou. Vložíme bobkový list, na mírném ohni za častého omíchání dusíme do měkka. Podle potřeby přilijeme vodu, přidáme kečup, na malé kostky pokrájené okurky. Zamícháme, prohřejeme, nakonec podle chuti dochutíme citrónovou šťávou.
- 2Teplé jídlo podle porcí rozdělíme na jednotlivé teplé talíře, přidáme vhodnou přílohu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.