Tatarské Azu s pastýřským salátem
25 min.
Ingredience
- 3kusyPaprika zelená
- 3kusyRajčata
- 1kusOkurka salátová
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 3lžíceOcet vinný
- 500gramůHovězí svíčková
- 60gramůOkurky nakládané
- 2kusyFeferony
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 4lžíceVývar zeleninový
- 50gramůKečup
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4kusyŽemle tuková
- 50gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
18 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme pastýřský salát. Papriky a čerstvou okurku spolu s rajčaty nakrájíme na malé kostky, cibuli na tenké plátky. Vše smícháme v míse, osolíme, opepříme, přidáme cukr a zalijeme 3 lžícemi vinného octa a 2 lžícemi oleje.
- 2Potom na nudličky nakrájíme hovězí svíčkovou a sterilované okurky, drobně nasekáme feferonky.
- 3Na rozpálené sádlo ve velké pánvi dáme smažit svíčkovou. Asi po 2 minutách přidáme okurky a feferonky, zaprášíme moukou, mletou paprikou a necháme osmahnout. Pak osmahnutou směs zalijeme 4 lžícemi zeleninového vývaru a kečupem, osolíme, opepříme a krátce povaříme.
- 4Hotové azu podáváme v miskách, samostatně pak pastýřský salát a bílé pečivo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.