Tažený jablečný štrůdl
70 min.

Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 150mililitrůVoda pitná
- 50mililitrůOlej slunečnicový
- 80gramůStrouhanka
- 1,5kilogramyJablka
- 80gramůRozinky tmavé
- 1lžíceSkořice mletá
- 100gramůOřechy vlašské
- 80gramůCukr krupice
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
759 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
26 g
Sacharidy
123 g
Vláknina
10 g
Cukr
48 g
Postup přípravy
- 1Mouku, vejce, špetku soli a vodu smícháme v míse do těsta a necháme 1/2 hodiny odležet. Těsto poté dáme na pracovní desku a potřeme olejem. Následně pod těsto vsuneme pomoučené zápěstí a jemně je od středu směren do stran vytahujeme, dokud není prakticky průsvitné.
- 2Následně odřízneme silné okraje a lehce posypeme strouhankou.
- 3V míse si připravíme náplň, tj. smícháme nastrouhaná jablka, rozinky, nasekané ořechy, cukr a skořici. Vše promícháme a přeneseme na těsto.
- 4Náplň rovnoměrně rozložíme na těsto, pamatujeme však na volné konce, abychom mohli štrůdl po zamotání uzavřít. V troubě nakonec pečeme cca 30 minut na 180°C. Upečený závin pocukrujeme a podáváme vlažný či studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.