Tažený závin s jablky
50 min.
Ingredience
- Náplň
- 1000gramůJablka
- 200gramůStrouhanka
- 2lžíceCukr krupice
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1hrstHrozinky
- 1hrstOřechy vlašské
- 2lžíceRum
- 1lžíceCitronová šťáva
- 30gramůMáslo čerstvé
- Těsto
- 1kusVejce slepičí
- 150mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 70mililitrůOlej rostlinný
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
24 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
6 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Do mísy prosijeme hladkou mouku, přilijeme vlažnou vodu, 50ml oleje a přidáme špetku soli. Vypracujeme spíše řidší těsto. Těsto přendáme do olejem vymazané mísy, pomažeme ještě trochou oleje a přikryjeme potravinářskou fólií. Necháme do druhého dne odpočinout.
- 2Oloupaná jablka nakrájíme na kousky (nebo nahrubo nastrouháme) a smícháme s citronovou šťávou, cukrem, skořicí, nasucho orestovanou strouhankou, nasekanými ořechy a rozinkami namočenými v rumu.
- 3Na pracovní plochu rozprostřeme větší čistou utěrku, posypeme ji trochou mouky a položíme na ni těsto. Těsto rozválíme a poté pomoučněnýma rukama opatrně vytahujeme dotenka.
- 4Plát těsta zlehka pomažeme rozpuštěným máslem, rozložíme na něj připravenou jablečnou náplň a opatrně zavineme.
- 5Závin pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20–25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.