Tažený závin s jablky

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
24 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
6 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy prosijeme hladkou mouku, přilijeme vlažnou vodu, 50ml oleje a přidáme špetku soli. Vypracujeme spíše řidší těsto. Těsto přendáme do olejem vymazané mísy, pomažeme ještě trochou oleje a přikryjeme potravinářskou fólií. Necháme do druhého dne odpočinout.
  • 2
    Oloupaná jablka nakrájíme na kousky (nebo nahrubo nastrouháme) a smícháme s citronovou šťávou, cukrem, skořicí, nasucho orestovanou strouhankou, nasekanými ořechy a rozinkami namočenými v rumu.
  • 3
    Na pracovní plochu rozprostřeme větší čistou utěrku, posypeme ji trochou mouky a položíme na ni těsto. Těsto rozválíme a poté pomoučněnýma rukama opatrně vytahujeme dotenka.
  • 4
    Plát těsta zlehka pomažeme rozpuštěným máslem, rozložíme na něj připravenou jablečnou náplň a opatrně zavineme.
  • 5
    Závin pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20–25 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.