Těftěly s rajčatovou omáčkou
60 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 200mililitrůVoda pitná
- 500gramůHovězí maso přední
- 500gramůVepřová plec
- 30gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 300gramůTuk
- 0,5gramBobkový list
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300gramůŽemle tuková
- 400mililitrůHovězí vývar základní
- 200gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
45 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
1 g
Cukr
848 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí a vepřové maso opláchneme a jemně semeleme spolu s žemlí namočenou ve vodě a vymačkanou a s polovinou dávky oloupané cibule. Směs osolíme, opepříme, přidáme polovinu prosáté hladké mouky a dobře promícháme.
- 2Ze směsi tvarujeme kuličky (3ks na porci), v horkém tuku je opečeme a vyjmeme.
- 3Ve výpeku osmahneme druhou část cibule drobně nakrájené, zaprášíme zbylou moukou, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vývarem, rozšleháme, přidáme bobkový list a osolíme. Vše nejméně 1/2 hodiny povaříme.
- 4Nakonec omáčku procedíme přes hustý cedník na těftěly a znovu podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.