Těftěly s rajčatovou omáčkou

60 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
45 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
1 g
Cukr
848 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí a vepřové maso opláchneme a jemně semeleme spolu s žemlí namočenou ve vodě a vymačkanou a s polovinou dávky oloupané cibule. Směs osolíme, opepříme, přidáme polovinu prosáté hladké mouky a dobře promícháme.
  • 2
    Ze směsi tvarujeme kuličky (3ks na porci), v horkém tuku je opečeme a vyjmeme.
  • 3
    Ve výpeku osmahneme druhou část cibule drobně nakrájené, zaprášíme zbylou moukou, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vývarem, rozšleháme, přidáme bobkový list a osolíme. Vše nejméně 1/2 hodiny povaříme.
  • 4
    Nakonec omáčku procedíme přes hustý cedník na těftěly a znovu podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.