Telecí Blanquette
75 min.
Ingredience
- 1kilogramTelecí hruď
- 100gramůAnglická slanina
- 5kusůMrkev kořen
- 3kusyCibule
- 8kusůŽampiony čerstvé
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyBobkový list
- 1lžíceTymián sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1063 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
71 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
12 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Máslo dáme do hrnce a osmahneme na něm nakrájené kousky telecího masa a nakrájenou slaninu na kostičky. Necháme osmahnout dozlatova. Cibuli oloupeme a nakrájíme, nakrájíme očištěnou mrkev a žampiony. Přidáme k opečenému masu, osolíme, opepříme, přidáme boblkový list a tymián a zalijeme vodou. Pod pokličkou dusíme 45 minut. Poté scedíme vývar, vyndáme koření a maso se zeleninou uchováme v teple. Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme vývarem a 15 minut provaříme. Přidáme citronovou šťávu, vmícháme žloutky rozkvedlané ve smetaně a zamícháme. Omáčkou zalijeme maso se zeleninou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.