Telecí Blanquette

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1063 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
71 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
12 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo dáme do hrnce a osmahneme na něm nakrájené kousky telecího masa a nakrájenou slaninu na kostičky. Necháme osmahnout dozlatova. Cibuli oloupeme a nakrájíme, nakrájíme očištěnou mrkev a žampiony. Přidáme k opečenému masu, osolíme, opepříme, přidáme boblkový list a tymián a zalijeme vodou. Pod pokličkou dusíme 45 minut. Poté scedíme vývar, vyndáme koření a maso se zeleninou uchováme v teple. Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme vývarem a 15 minut provaříme. Přidáme citronovou šťávu, vmícháme žloutky rozkvedlané ve smetaně a zamícháme. Omáčkou zalijeme maso se zeleninou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.