Telecí bochánky s čekankou
55 min.

Ingredience
- 20mililitrůOlej olivový
- 12plátkůTelecí svíčková
- 1plátekCitrony
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůČekanka
- 1špetkaSůl
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
66 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
5 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
3 g
Vápník
27 mg
Postup přípravy
- 1Čekankové listy vložíme do nádoby, přidáme plátek citronu, 10ml oleje a zalijeme vroucí vodou. Namáčíme cca 6min, poté slijeme a listy zprudka 6-8min orestujeme na rozpálené pánvi. Ochutíme solí a pepřem.
- 2Na jednotlivé plátky telecího masa rozložíme asi 3/4 množství čekanky, každý srolujeme do tvaru bochánku a naskládáme na plech vyložený pečicím papírem okraji listů dolů.
- 3Potřeme olejem a pečeme cca 8-10min v troubě předehřáté na 180C.
- 4Na každý talíř navrstvíme 3 kopečky zbylé čekanky, na ně rozdělíme telecí bochánky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.