Telecí brzlík dušený
60 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceSlanina vepřová
- 400gramůTelecí brzlík
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25litrVývar zeleninový
- 1kusSůl
- 1kusPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
240 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
12 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brzlík necháme vařit cca 10 minut, poté ho vložíme do studené vody a studený jej nakrájíme na malé kousky.
- 2Rozkrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme drobně nakrájenou cibuli, rozkrájený brzlík, osolíme a opečeme. Poté brzlík opepříme a po malých částech přiléváme vývar ze zeleniny. Dusíme do měkka.
- 3Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme ji moukou, osmahneme, opět podlijeme vývarem a necháme chvilku povařit.
- 4Jako přílohy podáváme malé nočky, těstoviny a saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.