Telecí brzlík s drůbežími játry (minutka)

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
20 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
360 mg
Cukr
622 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí brzlíky opláchneme a vložíme do mírně osolené vařící vody. Povaříme 2-3 minuty, prochladíme ve studené vodě a nakrájíme na plátky asi 5mm tlusté.
  • 2
    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Osmažíme ji na másle dorůžova, přidáme drůbeží játra nakrájená na plátky a krátce osmahneme.
  • 3
    K játrům přidáme očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony. Směs mírně opepříme, podusíme a nakonec podle potřeby dosolíme.
  • 4
    Plátky brzlíku osolíme, z jedné strany pomoučíme a opečeme po obou stranách na oleji.
  • 5
    Nakonec opečený brzlík překryjeme horkou směsí jater a žampionů.
  • 6
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.