Telecí brzlík s drůbežími játry (minutka)
40 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 1000gramůTelecí brzlík
- 1litrVoda pitná
- 100gramůMáslo čerstvé
- 200gramůJátra drůbeží
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 1gramPepř černý mletý
- 30gramůSůl
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
20 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
360 mg
Cukr
622 mg
Postup přípravy
- 1Telecí brzlíky opláchneme a vložíme do mírně osolené vařící vody. Povaříme 2-3 minuty, prochladíme ve studené vodě a nakrájíme na plátky asi 5mm tlusté.
- 2Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Osmažíme ji na másle dorůžova, přidáme drůbeží játra nakrájená na plátky a krátce osmahneme.
- 3K játrům přidáme očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony. Směs mírně opepříme, podusíme a nakonec podle potřeby dosolíme.
- 4Plátky brzlíku osolíme, z jedné strany pomoučíme a opečeme po obou stranách na oleji.
- 5Nakonec opečený brzlík překryjeme horkou směsí jater a žampionů.
- 6Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.