Telecí brzlík s madeirskou omáčkou
80 min.
Ingredience
- 400gramůTelecí brzlík
- 200gramůJátra husí
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 80gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 30gramůLanýž
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůPetržel kudrnka
- 5gramůSolamyl
- 150mililitrůVíno madeira
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
22 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
670 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brzlíky vhodíme na pár minut do vroucí vody, přendáme do studené vody, po chvíli vyndáme a vymačkáme. Z brzlíků nakrájíme plátky, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a osmahneme z obou stran na rozehřátém másle. Plátky husích jater obalíme v mouce a také usmažíme na másle.
- 2Do pánve, kde jsme smažili maso, nalijeme víno Madeira, vývar, přisypeme plátky lanýže, posekanou petrželku, povaříme 5 minut a zahustíme solamylem.
- 3Na talíře pokládáme vždy plátek brzlíku, plátek husích jater a přelijeme lžící madeirské omáčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.