Telecí brzlík s pikantní omáčkou
60 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 0,1decilitrVíno bílé
- 1lžíceSlanina vepřová
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 400gramůTelecí brzlík
- 1kusSardelová pasta
- 1kusSůl
- 1kusPepř černý mletý
- 5lžicZakysaná smetana
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25litrVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
23 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brzlík necháme vařit cca 10 minut, poté ho vložíme do studené vody a studený jej nakrájíme na malé kousky.
- 2Rozkrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme drobně nakrájenou cibuli, rozkrájený brzlík, mírně osolíme a opečeme. Poté brzlík opepříme a po malých částech přiléváme vývar ze zeleniny. Do omáčky přidáme vykostěnou utřenou sardel (nebo kousek pravé sardelové pasty). Dusíme do měkka.
- 3Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme ji moukou, osmahneme, opět podlijeme vývarem, vínem a necháme chvilku povařit. Na závěr omáčku zjemníme čerstvým žloutkem rozmíchaným ve smetaně.
- 4Jako přílohy podáváme malé nočky, těstoviny a saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.