Telecí brzlík se žampiony
40 min.
Ingredience
- 2kusyTelecí brzlík
- 1špetkaSůl
- 60gramůMáslo čerstvé
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1hrstPetržel - nať
- 0,13litrVývar z hovězích kostí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
21 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
595 mg
Cukr
990 mg
Postup přípravy
- 1Brzlíky omyjeme, nakrájíme na plátky, osolíme a poprášíme moukou. Z obou stran je opečeme na másle dozlatova. Brzlíky vyjmeme, dáme na nahřátou mísu a necháme na teplém místě.
- 2Ve výpeku osmažíme žampiony nakrájené na plátky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, zaprášíme moukou a krátce opražíme. Zalijeme 1/8 l vývaru z kostí a krátce povaříme.
- 3Na talířích přelijeme brzlík šťávou se žampiony a posypeme nasekanou petrželkou.
- 4Podáváme se šafránovou rýží a listovými saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.