Telecí brzlík se žampiony

40 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
21 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
595 mg
Cukr
990 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brzlíky omyjeme, nakrájíme na plátky, osolíme a poprášíme moukou. Z obou stran je opečeme na másle dozlatova. Brzlíky vyjmeme, dáme na nahřátou mísu a necháme na teplém místě.
  • 2
    Ve výpeku osmažíme žampiony nakrájené na plátky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, zaprášíme moukou a krátce opražíme. Zalijeme 1/8 l vývaru z kostí a krátce povaříme.
  • 3
    Na talířích přelijeme brzlík šťávou se žampiony a posypeme nasekanou petrželkou.
  • 4
    Podáváme se šafránovou rýží a listovými saláty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.