Telecí brzlík smažený (minutka)

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
25 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
795 mg
Cukr
924 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí brzlíky očistíme, vypereme a vložíme do mírně osolené vařící vody. Povaříme je 2-3 minuty.
  • 2
    Ovařené (blanšírované) brzlíky dáme do studené vody vychladit a necháme je okapat.
  • 3
    Brzlíky nakrájíme na silnější plátky, osolíme, obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. V horkém oleji je po obou stranách smažíme do světle zlatova.
  • 4
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.