Telecí brzlík zadělávaný
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaPetržel - nať
- 1kusSůl
- 1kusCitrony
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 500gramůTelecí brzlík
- 0,25litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
13 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ve vodě brzlík krátce povaříme, poté vodu slijeme, přelijeme čerstvou horkou osolenou vodou a vaříme zhruba 20 minut.
- 2Uvařený brzlík rozkrájíme na menší kousky.
- 3Očištěnou cibuli rozkrájíme na drobno, zpěníme na půli lžíci másla, přidáme rozkrájený brzlík, osolíme, přidáme nasekanou petrželovou nať a dusíme mírně podlitý do měkka.
- 4Z mouky a lžíce másla uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem, řádně rozmícháme a přilijeme k brzlíku.
- 5Dusíme ještě zhruba 15 minut a odstavíme z ohně. Poté do omáčky přilijeme žloutek rozkvedlaný v troše chladného mléka a zakapeme citrónovou šťávou.
- 6Jako přílohy podáváme malé třené nočky nebo nočky z odpalovaného těsta.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.