Telecí brzlíky zapékané
70 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí brzlík
- 50gramůKarotka
- 150gramůSlanina vepřová
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 400gramůBramborová kaše
- 50gramůCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
26 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do pekáčku nasypeme kolečka cibule, kolečka karotky, kostičky slaniny, brzlíky obalíme plátky slaniny, vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vývaru, osolíme a opepříme a dáme do trouby. Pečeme, dokud se tekutina nevyvaří, znovu podlijeme, zakryjeme alobalem, pečeme 30 minut, alobal sundáme a 20 minut dopékáme odkryté. Podléváme podle potřeby.
- 2Podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.