Telecí dušené s bylinkami
40 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 400gramůBrambory vařené
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 40gramůMáslo čerstvé
- 50gramůŠalotka
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 100mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 50gramůŽampiony čerstvé
- 50gramůLanýž
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
13 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Telecí plátky posypeme solí, pepřem a lehce naklepeme.
- 2Na pánvi rozpustíme máslo a plátky masa opečeme po obou stranách. Přisypeme nadrobno nakrájenou šalotku, posekané bylinky, podlijeme vínem a vývarem. Přiklopíme a podusíme 5 minut. Odkryjeme, přisypeme plátky žampionů a lanýžů, podusíme ještě 5 minut a odstavíme.
- 3Podáváme s vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.