Telecí filé Dartois
60 min.
Ingredience
- 200gramůHrášek
- 8kusůBrambory
- 2litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 600gramůTelecí kýta
- 1lžičkaCukr krupice
- 140gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
34 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Stejně velké brambory uvaříme ve slupce a ještě teplé je oloupeme.
- 2Propláchnutý hrášek vložíme na 20 g rozehřátého másla, pokapeme vodou, přidáme špetku soli a lžičku cukru, přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí. Při dušení kastrolkem několikrát zatřepeme, aby se hrášek nepřipálil.
- 3Uvařené brambory překrojíme na půlky, vydlabeme, naplníme dušeným hráškem, narovnáme do zapékací mísy vymazané 40 g másla a v předehřáté troubě krátce zapečeme.
- 4Telecí kýtu (malý ořech) nakrájíme na plátky, je-li třeba, na okraji nožem několikrát nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, poprášíme moukou a prudce opečeme z obou stran na 80 g másla. Opečené plátky rozdělíme na talíře, obložíme pečenými bramborami s hráškem a přelijeme výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.