Telecí filé Elizabeth
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1kusPetržel - nať
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 30gramůSýr Parmezán
- 200gramůArtyčoky
- 0,5lžičkaSůl
- 1kusCitrony
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 600gramůTelecí kýta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
27 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Opečeme na másle telecí řízky a dáme do ohnivzdorné misky vymazané máslem.
- 2Nakrájíme na drobno cibuli, osmahneme na másle, přidáme krevety a na plátky nakrájené žampiony.
- 3Zalijeme smetanou, rajčatovým protlakem a dochutíme citronovou šťávou a petrželkou.
- 4Opečeme na másle srdíčka artyčoků nakrájené na plátky a poklademe na maso. Přelijeme zhotovenou omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.