Telecí guláš moravský
100 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 200mililitrůMléko polotučné
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusPolévkové kostky Vitana
- 4stroužkyČesnek
- 500gramůTelecí plec
- 2kusyPaprika zelená
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaMajoránka
- 1lžičkaSůl
- 40mililitrůOlej olivový extra panenský
- 400gramůTěstoviny vařené (průměr)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
16 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, papriky na proužky, česnek prolisujeme.
- 2V hlubší pánvi zpěníme na oleji cibuli, přisypeme kostky masa, orestujeme, osolíme a opaprikujeme. Krátce osmažíme, podlijeme vodou, přidáme kostku bujónu, pokrájenou zelenou papriku a dusíme 50 minut. V mléce rozmícháme mouku a přilijeme do guláše. Ochutíme česnekem a majoránkou. Podusíme ještě 20 minut.
- 3Podáváme s těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.