Telecí guláš s vínem
80 min.
Ingredience
- 300gramůTelecí plec
- 300gramůTelecí maso přední
- 300gramůTelecí srdce
- 300gramůCibule
- 30gramůPaprika mletá sladká
- 80gramůOlej rostlinný
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 300mililitrůVíno bílé
- 30gramůMáslo čerstvé
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 600gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 160gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
24 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Všechny druhy masa omyjeme, nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno.
- 2V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, orestujeme, zasypeme bohatě mletou paprikou, necháme rozpustit v tuku a přidáme maso. Promícháme, osmahneme, osolíme, opepříme a chvíli podusíme ve vlastní šťávě. Přilijeme víno a dusíme asi půl hodiny. Když se víno částečně odpaří, dolijeme vývar, přidáme rajčatový protlak, zjemníme máslem a dodusíme.
- 3Jako příloha jsou vhodné vařené těstoviny nebo halušky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.