Telecí hrudí
80 min.
Ingredience
- 1kilogramTelecí hruď
- 300mililitrůDemi glace
- 100gramůMáslo čerstvé
- 500mililitrůVíno červené
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1063 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
84 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
133 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Osolíme, opepříme telecí hrudí a na pánvi na oleji opečeme ze všech stran. Vložíme do pekáče, zalijeme vínem a v předehřáté troubě dusíme, dokud se víno neodpaří při teplotě 150 stupních.
- 2Maso zalijeme demi glace a dusíme doměkka. Maso neustále přeléváme, aby mělo lesklý vzhled.
- 3Nakonec výpek zjemníme máslem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.