Telecí hrudí plněné po pražsku
110 min.
Ingredience
- 1500gramůTelecí hruď
- 150gramůMáslo čerstvé
- 100gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 30gramůSůl
- 10gramůPetržel - nať
- 1litrVoda pitná
- 100gramůŠunka dušená
- 3kusyVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
37 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
372 mg
Cukr
454 mg
Postup přípravy
- 1Telecí hrudí opláchneme a zbavíme žeberních kostí. Středem hrudí prořízneme kapsu, naplníme ji náplní a uzavřeme jehlami nebo provázkem.
- 2Přesekané žeberní kosti vložíme do pekáče, přidáme 2/3 dávky másla, mírně podlijeme vodou a na kosti položíme osolené, naplněné maso. Pečeme doměkka. Během pečení hrudí obracíme, přeléváme šťávou a podléváme horkou vodou.
- 3Měkké hrudí vyjmeme, šťávu přisolíme, procedíme a ještě krátce povaříme.
- 4Příprava náplně: Šunku nakrájenou na kostičky podusíme na 1/3 dávky másla, přidáme hrášek, rozmíchaná vejce, osolíme a za stálého míchání necháme zhoustnout. Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.