Telecí hrudí plněné po pražsku

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
37 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
372 mg
Cukr
454 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí hrudí opláchneme a zbavíme žeberních kostí. Středem hrudí prořízneme kapsu, naplníme ji náplní a uzavřeme jehlami nebo provázkem.
  • 2
    Přesekané žeberní kosti vložíme do pekáče, přidáme 2/3 dávky másla, mírně podlijeme vodou a na kosti položíme osolené, naplněné maso. Pečeme doměkka. Během pečení hrudí obracíme, přeléváme šťávou a podléváme horkou vodou.
  • 3
    Měkké hrudí vyjmeme, šťávu přisolíme, procedíme a ještě krátce povaříme.
  • 4
    Příprava náplně: Šunku nakrájenou na kostičky podusíme na 1/3 dávky másla, přidáme hrášek, rozmíchaná vejce, osolíme a za stálého míchání necháme zhoustnout. Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.