Telecí hrudí smažené II
70 min.

Ingredience
- 1kusStrouhanka
- 750gramůTelecí hruď
- 1kusSůl
- 1kusTuk
- 1kusCitrony
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1909 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
65 g
Sacharidy
249 g
Vláknina
12 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Hrudí vykostíme, omyjeme a dáme vařit do osolené vařící vody. Necháme vařit do poloměkka. Hrudí poté z vody vyjmeme, necháme okapat. Poté je příčně nakrájíme na porce asi 1,5 cm dlouhé. Porce osolíme, obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích, ve strouhané housce a budeme je smažit jako řízky.
- 2Usmažené hrudí pokládáme odkapat na papírové ubrousky, aby odsály přebytečný tuk.
- 3Hrudí podáváme pokapané máslem a dílky citrónu.
- 4Jako přílohy podáváme bramborový salát, bramborovou kaši, znojemské okurky.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.