Telecí hrudí smažené (minutka)
35 min.
Ingredience
- 1000gramůTelecí hruď
- 1litrVoda pitná
- 30gramůSůl
- 200gramůStrouhanka
- 80gramůVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůMléko polotučné
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
37 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
795 mg
Cukr
924 mg
Postup přípravy
- 1Telecí hrudí očistíme, opláchneme, vložíme do slané vařící vody a 8-15 minut povaříme.
- 2Povařené hrudí vyjmeme, vychladíme ve studené vodě, zbavíme žeberních kostí a nakrájíme na porce.
- 3Porce masa osolíme, obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. V horkém oleji je po obou stranách usmažíme dozlatova.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.