Telecí játra anglická (minutka)
30 min.
Ingredience
- 150gramůSlanina vepřová
- 1000gramůJátra telecí
- 30gramůSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 10gramůPetržel - nať
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
26 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
42 mg
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Telecí játra opereme, odblaníme a nakrájíme na plátky (2ks na porci). Mírně je naklepeme a okraje nařízneme.
- 2Nakrájená játra opečeme na horkém oleji po obou stranách spolu s hřebínky slaniny. Opečená játra osolíme.
- 3Nakonec na povrch jater klademe hřebínek pečené slaniny, pokapeme máslem a posypeme rozsekanou petrželovou natí.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.