Telecí játra dušená na pivě a cibulce

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
31 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
894 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme. Játra omyjeme studenou vodou, odstraníme z nich blány, spaříme horkou vodou a nakrájíme na menší kousky.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme v něm nakrájenou cibuli, přidáme kousky jater a za stálého míchání je opečeme ze všech stran. Pak do pánve přilijeme pivo s trochou vody a játra pod poklicí dusíme, až změknou.
  • 3
    Měkká játra vyjmeme z pánve, tuk vydusíme, zaprášíme moukou, dochutíme pepřem, paprikou a kmínem, prudce osmahneme, podlijeme trochou vody, promícháme a necháme krátce převařit. Omáčku osolíme, vložíme do ní játra, vše ještě krátce prohřejeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.