Telecí játra dušená na pivě a cibulce
35 min.
Ingredience
- 800gramůJátra telecí
- 2kusyCibule
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 2decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín mletý
- 0,5litrVoda pitná
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
31 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
894 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme. Játra omyjeme studenou vodou, odstraníme z nich blány, spaříme horkou vodou a nakrájíme na menší kousky.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme v něm nakrájenou cibuli, přidáme kousky jater a za stálého míchání je opečeme ze všech stran. Pak do pánve přilijeme pivo s trochou vody a játra pod poklicí dusíme, až změknou.
- 3Měkká játra vyjmeme z pánve, tuk vydusíme, zaprášíme moukou, dochutíme pepřem, paprikou a kmínem, prudce osmahneme, podlijeme trochou vody, promícháme a necháme krátce převařit. Omáčku osolíme, vložíme do ní játra, vše ještě krátce prohřejeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.