Telecí játra na berlínský způsob
40 min.
Ingredience
- 500gramůJátra telecí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyCibule
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyJablka
- 5lžicOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
23 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, oloupaná jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kolečka silná 1 cm.
- 2Omytá telecí játra osušíme a obalíme v mouce. Na pánvi na 4 lžících rozehřátého oleje opečeme kolečka cibule. V jiné pánvi rozpustíme 30 g másla, podusíme kolečka jablek.
- 3Cibuli vyjmeme z oleje a položíme na papírovou utěrku. Na zbylém oleji a másle opečeme nakrájená játra po každé straně asi 3 minuty. Osolíme je a opepříme.
- 4Játra podáváme s plátky jablek ozdobených cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.