Telecí játra na estragonu

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
22 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Vápník
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ochutíme mouku solí a opepříme ji. Lehce naklepaná játra nakrájená na plátky v ní z obou stran obalíme, přebytečnou mouku oklepneme.
  • 2
    Rozehřejeme v oleji polovinu másla. Když začne pěnit, přidáme polovinu jater a z obou stran je 2-3 minuty zprudka dohněda smažíme. Vyjmeme je děrovanou naběračkou a udržujeme teplá. Totéž opakujeme s druhou polovinou jater.
  • 3
    Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo, přilijeme citronovou šťávu, přidáme nasekaný estragon a rozmícháme, aby se rozpustily všechny připečeniny ode dna. Šťávou zalijeme opečená játra, ozdobíme je lístky estragonu, plátky citronu a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.