Telecí játra na slanině

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
24 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
20 mg
Vápník
8 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá a odblaněná játra nakrájíme na plátky, protáhneme je proužky slaniny, mírně osolíme, opereme a poprášíme moukou.
  • 2
    Na rozpáleném sádle na pánvi je opečeme po každé straně asi 3 minuty. Přendáme na nahřátou mísu.
  • 3
    Zbylou šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, přilijeme trochu vývaru a povaříme. Šťávu přelijeme přes játra.
  • 4
    Podáváme s dušenou rýží nebo s vařenými bramborami a dušenou zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.