Telecí játra na slanině
40 min.
Ingredience
- 600gramůJátra telecí
- 40gramůSlanina vepřová
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSádlo škvařené
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
24 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
20 mg
Vápník
8 mg
Postup přípravy
- 1Omytá a odblaněná játra nakrájíme na plátky, protáhneme je proužky slaniny, mírně osolíme, opereme a poprášíme moukou.
- 2Na rozpáleném sádle na pánvi je opečeme po každé straně asi 3 minuty. Přendáme na nahřátou mísu.
- 3Zbylou šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, přilijeme trochu vývaru a povaříme. Šťávu přelijeme přes játra.
- 4Podáváme s dušenou rýží nebo s vařenými bramborami a dušenou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.