Telecí játra na slanině s červenou cibulí

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
13 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
997 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek oloupeme a prolisujeme. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Petrželku opláchneme vodou a najemno ji nasekáme.
  • 2
    Slaninu nakrájíme na plátky.
  • 3
    Telecí játra omyjeme studenou vodou, osušíme je a nakrájíme na tenké plátky.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme olej, smícháme ho s prolisovaným česnekem a osmažíme v něm dokřupava slaninu. Pak ji vyjmeme a dáme na talíř stranou. Do tuku v pánvi nasypeme nakrájenou cibuli a smažíme ji, až změkne. Potom ji vyjmeme a dáme do mísy.
  • 5
    Do pánve pak vložíme plátky jater a opékáme je střídavě z každé strany, dokud nejsou měkká. Potom je rozdělíme na servírovací talíře, do pánve přilijeme balsamico ocet a vodu, směs promícháme a necháme chvíli vařit. Šťávou z pánve přelijeme játra, na ně dáme opečenou slaninu, posypeme je nasekanou petrželkou, na talíř přidáme opečenou cibuli a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.