Telecí játra na španělský způsob (minutka)

35 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
19 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
512 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí játra opláchneme, očistíme a ukrojíme z nich 2 řezy. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a po obou stranách rychleji opečeme na horkém tuku. Zároveň opečeme plátek rajčete. Játra i rajče z tuku vyjmeme.
  • 2
    Do pánve od pečení dáme máslo, přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmahneme ji do růžova. Dále přidáme česnek utřený se solí, kečup a krátce podusíme.
  • 3
    Šťávu nakonec zastříkneme vínem a přisolíme.
  • 4
    Opečené řezy jater přelijeme hotovou šťávou. Navrchu každý řez ozdobíme plátkem opečeného rajčete.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.