Telecí játra na tymiánu
35 min.

Ingredience
- 500gramůJátra telecí
- 2lžíceOlej rostlinný
- 60gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceVíno bílé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceKapary sterilované
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSůl
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaTymián sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
28 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
325 mg
Cukr
126 mg
Postup přípravy
- 1Očištěná a omytá játra nakrájíme na plátky a obalíme v opepřené hladké mouce.
- 2Na pánvi rozehřejeme olej a máslo, vložíme připravená játra, opečeme je po obou stranách a vyjmeme.
- 3Do výpeku přidáme kapary, tymián, citronovou šťávu a přilijeme smetanu a víno. Vše osolíme, opepříme a chvíli podusíme do zhoustnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.