Telecí játra Napolitaine
40 min.
Ingredience
- 600gramůJátra telecí
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 400gramůŠpagety, Makarony vařené
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 80gramůSýr Parmezán
- 2lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 120gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
672 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
38 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omytá a očištěná játra nakrájíme na 1 cm plátky, na okraji je mělce nařízneme, lehce naklepeme, opepříme, na 80 g másla po každé straně 3 minuty opečeme, osolíme a vyndáme. Do šťávy přilijeme vývar, přidáme 20 g másla a rajčatový protlak a krátce povaříme.
- 2Uvařené těstoviny promícháme se šťávou, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným sýrem, navrch položíme opečená játra a přelijeme zbytkem rozpuštěného másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.