Telecí játra restovaná
40 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 500gramůJátra telecí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMajoránka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceVývar z hovězích kostí
- 1lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
18 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
880 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omytá, odblaněná játra nakrájíme na tenké plátky.
- 2Na pánvi na rozpáleném tuku zpěníme cibuli nakrájenou na nudličky. Přidáme plátky jater a za stálého míchání je opečeme. Osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou. Játra opékáme tak dlouho, až přestane vytékat červená šťáva.
- 3Nakonec přidáme kousek másla, zalijeme 4 lžícemi vývaru a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.