Telecí játra s cuketou
30 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 250gramůCuketa
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 5lžicVíno červené
- 600gramůJátra telecí
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
24 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cuketu omyjeme a nakrájíme na hranolky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Na talíři smícháme mouku, sůl a pepř.
- 2Ve větší pánvi rozpálíme dvě lžíce přepuštěného másla, přidáme cuketu s cibulí a dusíme asi 10 minut do měkka. Přendáme na mísu, zakryjeme, uchováme v teple.
- 3Do pánve přidáme zbylé máslo, plátky jater obalíme v okořeněné mouce a smažíme v pánvi asi 3 minuty z každé strany. Hotové přidáme k zelenině, necháme v teple.
- 4Do pánve přilijeme víno a přivedeme k varu, ze dna pánve seškrábneme vypečenou šťávu.
- 5Hotovou omáčkou přelijeme játra a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.