Telecí játra s vinnou omáčkou

100 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
674 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
31 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
18 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Játra omyjeme a protáhneme na nudličky nakrájenou slaninou.
  • 2
    Rozpálíme tuk v pečící nádobě, přidáme nakrájenou cibuli, očištěný a na plátky nakrájený celer, citronovou kůru, bílý a černý pepř (po 3-4 kuličkách), bobkový list a vše osmahneme. Pak přidáme játra.
  • 3
    Podlijeme bílým vínem a dáme péct přikryté do trouby.
  • 4
    V průběhu pečení játra poléváme, pečeme doměkka.
  • 5
    Potom je vyndáme a nakrájíme.
  • 6
    Připravíme si trochu jíšky, zalijeme ji masitým vývarem, vyšleháme a přilijeme šťávu z vydušených jater. Povaříme, osolíme, přidáme asi špetku cukru a přilijeme trochu vína.
  • 7
    Povařenou omáčku prolisujeme sítem. Omáčka by měla mít kyselejší chuť.
  • 8
    Nakrájená játra osolíme a vložíme do omáčky, aby se nám prohřála.
  • 9
    Játra upravíme na mísu a omáčku dáme do omáčníku. K příloze podáváme rýži či opečené brambory nebo krokety.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.